Информация за гражданите

ИА БСА предприема необходимите действия за служебно удължаване срока на валидност на изтичащите и засегнати в периода на извънредното положение Сертификати за акредитация с 6 (шест) месеца на основание на чл. 27 (4) от ЗНАООС.

Уважаеми дами и господа,

Във връзка със заповед на Министъра на Икономиката РД-16-259 от 13.03.2020 г. и заповед на Изпълнителен директор на Изпълнителна Агенция Българска служба за Акредитация №224/16.03.2020 г., поради обявеното извънредно положение в цялата страна, от ИА БСА бяха въведени мерки, касаещи дейността на агенцията, по препоръки на Националния оперативен щаб за предотвратяване разпространяването на COVID 19 в административните структури на страната, с които беше ограничен достъпа до помещенията на ИА БСА.

На 16.03.2020 г. на сайта на ИА БСА е публикувана „Информация за граждани“ с указания за стъпките, които следва да се предприемат от гражданите, за да получат административна услуга, предоставяна от ИА БСА и/или да се подаде/получи съответен документ http://www.nab-bas.bg/bg/news/--16%2003%202020.

Във връзка с тези мерки всички планирани оценки на място до обявения срок на извънредното положение, 13 април 2020 г. са отменени.

ИА БСА е изготвила анализ на отменените оценки на място и срока на валидност на издадените от ИА БСА Сертификати за акредитация за обявения срок на извънредното положение.

Поради задължителния характер на мерките, въведени с посочените по-горе заповеди и ограничаване на физическия достъп на външни лица и служителите с дистанционен режим на работа до помещенията на ИА БСА, не е възможно да бъдат проведени своевременно някои оценки на място, заседания на комисии по акредитация или да бъдат предадени досиетата за преглед от водещите оценители на контролиращ служител.

Във връзка с гореизложеното ИА БСА информира гражданите, че са предприети необходимите действия за служебно удължаване срока на валидност на изтичащите и засегнати в периода на извънредното положение мерки Сертификати за акредитация с 6 (шест) месеца на основание на чл. 27 (4) от ЗНАООС.

 

19.03.2020 г.